Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 1 2 3 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 26

Salata Çeşitleri

Yemek Bölümü icinde Salata Çeşitleri konusu , Közlenmiş Patlıcan Salatası Malzemeler : 5 patlıcan 4 kırmızı biber 1 tutam maydanoz 2 diş sarımsak 1 limon tuz karabiber zeytinyağı Hazırlanışı : Patlıcanları ve biberleri közleyip doğrayın. Servis tabağına ...

  1. #1
    Status : *Gökçe* isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Üyelik tarihi: Oct 2009
    Bulunduğu yer: RABBİMİN GÖRDÜĞÜ YERDEN...
    Mesajlar: 4.887
    *Gökçe* yakında ünlü olacak *Gökçe* yakında ünlü olacak
    Tecrübe Puanı
    0

    Salata Çeşitleri



    Közlenmiş Patlıcan Salatası


    Malzemeler :

    5 patlıcan
    4 kırmızı biber
    1 tutam maydanoz
    2 diş sarımsak
    1 limon
    tuz
    karabiber
    zeytinyağı

    Hazırlanışı :

    Patlıcanları ve biberleri közleyip doğrayın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine ince doğranmış maydanoz sarımsak karabiber limon suyu ve zeytinyağı ekleyip servis yapın .





    afiyet olsun

  2. #2
    Status : *Gökçe* isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Üyelik tarihi: Oct 2009
    Bulunduğu yer: RABBİMİN GÖRDÜĞÜ YERDEN...
    Mesajlar: 4.887
    *Gökçe* yakında ünlü olacak *Gökçe* yakında ünlü olacak
    Tecrübe Puanı
    0

    Tost ekmeği salatasi



    Malzemeler ;

    1 paket tost ekmeği
    1 adet ufakça haşlanmış tavuk göğsü
    200 gr kadar süzme yoğurt
    200 gr kadar mayonez,
    2 diş sarmısak
    1 su bardağı süt.( her tost ekmeği diliminin üstüne bir çorba kaşığı dökmek için )
    1 adet haşlanmış yumurta
    1 yemek kaşığı kuru nane
    1 yemek kaşığı pul biber, tuz
    yeterince dereotu ( süslemek için )

    Yapılışı ;

    * Önce tavuk göğsünü tuzla beraber haşlayın. Haşlandıktan sonra sarmısakla beraber rondoya atarak iyice parçalayın.
    * Süzme yoğut ve mayonezi bir kapta iyice karıştırın, karıştırdığınız malzemeyi ikiye ayırın.
    * Yoğurtlu karışımın ayırdığınız bir parçasına, tavuklu malzemeti ekleyerek, bunuda iyice karıştırın.
    * Tost ekmeğinden bir tane alarak, bir kaşık sütle ıslatın, üstüne tavuklu karışımdan güzelce sürün, iç malzemeyi hafif kalın bırakabilirsiniz.
    * İkinci tost ekmeğini yine sütle ıslatarak , az önce üstüne iç harcı sürdüğünüz dilimin üzerine yerleştirin ve onun üzerine de iç harcından döşeyin.
    * Tüm tost ekmeği dilimleri bitinceye kadar bu işlemi devam ettirin. Ekmekler aralarında harçlarla beraber bir kule gibi üst üste konacak. Sonra kulenin en altından ve en üstünden dikkatlice tutarak , kullanacağınız servis tabağına yatay baton oluşturacak şekilde yatırın.
    * Ayırdığınız yoğur-mayonez karışımından çok az bir miktar ayırarak kalan kısmı, pasta kaplar gibi ekmeklerin üstünü kaplayın. ve üstüne aleminyum folyoyu çok gevşekçe kapatarak buzdolabına koyun ve bir gece bekletin.
    * Servis yapacağınız zaman salatayı dolaptan çıkarın, az miktarda ayırdığınız yoğurtlu, mayonezli karışımla, folyonun bozduğu üst kaplamasını düzeltin.
    * Bir adet yumurtayı haşlayın, sarısı ve beyazı ile birlikte rendenin küçük tarafı ile rendeleyin. Resimde görüldüğpü gibi verev verev salatanın üstüne dökün, aynı şekilde nane ve pul biberi de dökün.
    * Dereotunu yıkadıktan sonra, iri dallarından ayırın ve pasta salatamızın etrafına düzgünce yerleştirin. Salatamız bir bahçeye benzesin.

    afiyet olsun

  3. #3
    Status : *Gökçe* isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Üyelik tarihi: Oct 2009
    Bulunduğu yer: RABBİMİN GÖRDÜĞÜ YERDEN...
    Mesajlar: 4.887
    *Gökçe* yakında ünlü olacak *Gökçe* yakında ünlü olacak
    Tecrübe Puanı
    0

    Kleopatra usulü meyva salatasi




    Malzemeler

    1 adet ananas (ikiye bölünmüş)
    2 adet kivi (kabukları soyulmuş ve dlimlenmiş)
    1 adet muz (doğranmış)
    10 adet çilek (ikiye bölünmüş)
    1 çorba kaşığı kahverengi şeker (ya da pudra şekeri)
    ½ su bardağı çilek likörü (isteğe bağlı)
    Yeşil fıstık (kıyılmış)

    Yemeğin Yapılışı

    İkiye böldüğünüz ananasların içini dikkatlice boşaltıp dilimleyin. Bir kabın içerisinde bütün meyveleri karıştırın. Diğer tarafta şeker ve likörü çırpın, meyvelerin üzerine gezdirin.

    Hazırladığınız salatayı ananas kabuklarının içerisine doldurun. Yeşil fıstık ile süsleyerek soğuttuktan sonra servis yapın.
    afiyet olsun

  4. #4
    Status : *Gökçe* isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Üyelik tarihi: Oct 2009
    Bulunduğu yer: RABBİMİN GÖRDÜĞÜ YERDEN...
    Mesajlar: 4.887
    *Gökçe* yakında ünlü olacak *Gökçe* yakında ünlü olacak
    Tecrübe Puanı
    0

    Afrodit Soslu Karnabahar Salatası




    Malzemeler

    1 adet karnabahar
    8 yemek kaşığı zeytinyağ
    2 limonun suyu
    2 diş sarımsak
    1 çay kaşığı hardal
    1 demet dereotu
    1 demet maydanoz
    Tuz
    Yemeğin Yapılışı


    Karnabaharları yıkayıp, gövde kısımlarından ayırın. Kaynayan suyun içine limon suyu ve tuz atın. Karnabaharları tencereye koyup, 5 dakika haşladıktan sonra süzün.

    Maydanoz, dereotu, sarımsak, limon suyu, hardal, zeytinyağ ve tuzu mikserden geçirin. Sosu, henüz soğumamış olan haşlanmış karnabaharların üzerine dökün. 1 saat bekletip servis yapın.


    afiyet olsun.

  5. #5
    Status : *Gökçe* isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Üyelik tarihi: Oct 2009
    Bulunduğu yer: RABBİMİN GÖRDÜĞÜ YERDEN...
    Mesajlar: 4.887
    *Gökçe* yakında ünlü olacak *Gökçe* yakında ünlü olacak
    Tecrübe Puanı
    0

    Akdeniz Yeşillikleri Salatası

    Sadece Üyeler Linkleri Görebilir...

    MALZEMELER
    1 demet marul veya kıvırcık (veya herhangi bir çeşit yeşillik olabilir)
    2 adet orta boy domates (istediğiniz büyüklükte doğrayabilirsiniz)
    Varsa: yarım su bardağı konserve mısır


    HAZIRLANIŞI
    Salata kasemizin içine, iyice yıkayıp süzdürdüğünüz yeşillik malzemenizi elinizle parçalayarak yerleştirelim. Domatesleri istediğiniz büyüklükte doğrayarak üzerine ekleyelim. Varsa ve de severseniz mısır tanelerini de serpiştirelim ve sosumuzu salatanın üzerine gezdirelim. Hazırladığımız bu sos miktarı salatanıza çok gelebilir. İsterseniz yarısını kullanın, yarısının da ağzını kapatarak buzdolabına koyun. Ertesi günkü salatanızda kullanabilirsiniz. Hatta bu sosu, malzemeleri iki misline çıkarıp daha bol hazırlayabilirsiniz. Ağzı kapalı en az bir hafta buzdolabında bekler, hiçbir şey olmaz. Hem de sizin için çok pratik olur.


    SOSUN TARİFİ
    Şimdi sıra sosumuzu yapmaya geldi; derin bir kasenin içine hardal, sirke, limon suyu, tuz ve karabiberi koyup, bir çatalla çırpmaya başlayalım. Sonra da üzerine yavaş yavaş zeytinyağını ekleyip, hep çırpmaya devam edelim. En sonunda ılık suyu (ama mutlaka tavuk suyu olmasına dikkat edelim) yine azar azar ekleyerek sosu karıştırmaya devam edelim. Artık sosumuz hazırdır.


    afiyet olsun

  6. #6
    Status : *Gökçe* isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Üyelik tarihi: Oct 2009
    Bulunduğu yer: RABBİMİN GÖRDÜĞÜ YERDEN...
    Mesajlar: 4.887
    *Gökçe* yakında ünlü olacak *Gökçe* yakında ünlü olacak
    Tecrübe Puanı
    0

    Pirinç salatası



    MALZEMELER
    1 kutu garnitür
    1 demet yeşil soğan
    dereotu
    salatalık turşusu
    2 bardak pirinç


    Hazırlanışı
    Pirinç yıkanır sıcak tuzlu suda 1 saat kadar bekletilir.Teflon tencereye 2 çorba kaşığı zeytin yağ ve 2 bardak su eklenir
    Kaynamaya başlayıca süzülüp yıkanmış pirinçler ilave edilirİyice suyunu çekinc
    demlenmeye bırakılırArada karıştırılır pirinç.
    Büyükçe bir kaba soğumuş pirinç aktarılır.
    1,5-2 limon suyu ve 1 çaybardağı zeytinyağ eklenir
    Garnitürler, dereotu, yeşil soğanın yeşil bölümü
    ince kıyılarak eklenirKüçücük doğranmış
    salatalık turşusu da eklenirYağ ve lmon ayarı arzuya göre değiştirilebilirİstenen şekilde servis yapılır


    Afiyetler olsun

  7. #7
    Status : *Gökçe* isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Üyelik tarihi: Oct 2009
    Bulunduğu yer: RABBİMİN GÖRDÜĞÜ YERDEN...
    Mesajlar: 4.887
    *Gökçe* yakında ünlü olacak *Gökçe* yakında ünlü olacak
    Tecrübe Puanı
    0

    Babagannuş tarifi



    Malzemeler :
    • 4 adet patlıcan
    • 4 diş sarımsak
    • 1 su bardapğı süzme yoğurt
    • 1 adet limon suyu
    • 3 çorba kaşığı tahin
    • Zeytinyağı
    • Pul biber
    hazırlanışı:

    Patlıcanları közleyip doğrayın.Aslında ben tam olarak eziyorum ya da çok küçük doğruyorum. Diğer tarafta tahin (ben eklemiyorum ama isteyen ekleyebilir) süzme yoğurt ve limon suyunu karıştırın. Sarımsakları da doğrayıp ekleyin. Bu sosla patlıcanları karıştırın. Tuzunu ve zeytinyağını da ekleyip servis tabağına alın. Tazen fesleğen, nane gibi yeşilliklerle süsleyin. Yoğun bir tahin lezzeti olan bu salata yaz için güzel bir aperatif.Ben üzerine pul biber ekliyorum.Mis gibi .acı sevenler için tabiki.

    afiyetler olsun efendim.

  8. #8
    Status : *Gökçe* isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Üyelik tarihi: Oct 2009
    Bulunduğu yer: RABBİMİN GÖRDÜĞÜ YERDEN...
    Mesajlar: 4.887
    *Gökçe* yakında ünlü olacak *Gökçe* yakında ünlü olacak
    Tecrübe Puanı
    0

    Cevap: Salata Çeşitleri



    Malzemeler
    • 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
    • 2 adet havuç
    • 1 adet salatalık
    • 2-3 dal taze soğan
    • 2 adet sivribiber
    • 2 diş sarımsak
    • 1-2 kaşık yoğurt
    • 1 kase mayonez
    • yarım demet dereotu
    • tuz
    • karabiber
    • pulbiber
    Hazırlanışı
    1. Haşlanmış tavuk göğsünü derisinden ayırarak iyice didikleyin. Tuz ve baharatlarla karıştırın.
    2. Diğer tarafta bütün sebzeleri yıkayıp ayıklayarak mercimek büyüklüğünde dilimleyin.
    3. Salatalığın sadece kabuğunu kalınca soyarak kullanın. (Doğrarken zorlanırsanız kısa süreli robottan geçirebilirsiniz ama fazla ezmeyin)
    4. Hepsini karıştırıp 1 çay bardağı kadarını ayırın. Kalanı tavukla karıştırın. Mayonezle yoğurdu çırpın. Karışımı tavuk ve sebzelerle birleştirip iyice hallolmalarını sağlayın. Bunu bir tabağa yayın.
    5. Üzerini ayırdığınız sebze karışımı ile süsleyin.
    afiyet olsun

  9. #9
    Status : *Gökçe* isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Üyelik tarihi: Oct 2009
    Bulunduğu yer: RABBİMİN GÖRDÜĞÜ YERDEN...
    Mesajlar: 4.887
    *Gökçe* yakında ünlü olacak *Gökçe* yakında ünlü olacak
    Tecrübe Puanı
    0

    Gavurdağı Salatası




    Malzemeler :
    1 tutam maydanoz
    1 tutam taze soğan
    3 biber
    1 soğan
    4 domates
    Taze nane
    Ceviz
    Zeytinyağı
    Nar ekşisi

    Hazırlanışı :

    Domatesi, biberi ve soğanı iri doğrayarak doğrayıcıya alın.
    Daha sonra üzerine taze soğan, maydanoz ve taze naneyi ekleyerek doğrayıcıdan incecik geçirin.
    Salatanızı yeşilliklerle bezenmiş servis tabağına alın.
    Üzerine iri kırılmış ceviz,
    zeytinyağı ve nar ekşisi serperek servis yapın.

    afiyetler olsun efendim.

  10. #10
    Status : *Gökçe* isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Üyelik tarihi: Oct 2009
    Bulunduğu yer: RABBİMİN GÖRDÜĞÜ YERDEN...
    Mesajlar: 4.887
    *Gökçe* yakında ünlü olacak *Gökçe* yakında ünlü olacak
    Tecrübe Puanı
    0



    Rulo Patates Salatası



    MALZEMELER:



    5-6 tane orta boy patates
    1 küçük kavanoz garnitür
    1 kase süzme yoğurt
    3 yemek kaşığı mayonez
    2 diş sarımsak,dereotu,tuz ,kimyon




    Yapılışı:


    Patatesleri soyup ,halka halka doğrayıp iki bardak suyla birlikte pişmeye bırakın.Patatesler yumuşayınca fazla soğutmadan çatalla iyice ezin.Tuzunu ,kimyonunu birazda zeytinyağını katıp iyice karıştırın.strec filmin üzerine bir santim kalınlığında dikdörtgen şeklinde elinizle basarak serin.Üzerine hazırladığınız yoğurtlu mayonezli sarımsaklı karışımın bir kısmını ayırarak serin.Yoğurdun üzerine dereotu ve garnitürü dökün ve strec film yardımıyla kaldırarak rulo pasta gibi sarın .Strecle her yerini sararak dolapta 1 saat kadar bekletin.Dinlendikten sonra ayırdığınız yoğurtlu karışımı patates rulosunun her yerine sürün.Üzerinide keyfinize göre süsleyin,


    AFİYET OLSUN


Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok



SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.