İslami Forum Platformu Kuralları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bir Hazan Mevsimi

Carullah
Yönetim
1. Her şeyim sensin ben senle doğdum. sen olmadan ben bir hiçim. Sen gittin ben bittim. Sensiz olmaz. vs. gibi sizin için özel bir insana hitap olan lakin dinen çok yanlış olan ve günaha sebep olacak saçma sapan cümleler içeren paylaşımlar kullanmayalım, sitemiz dini içerikli bir sitedir.

2. İmzanızda her türlü reklam yasaktır ! Buna kendi siteniz yada başka sitelerin linklerini eklemekte dahildir. (Moderatörlerimiz mesajlardaki linklerin mesaj içeriğine bağlı olarak kalması yada silinmesi hakkında karar verebilir) Yine imzalarda (Site yöneticileri Dışında) abartılı ifadeler ,resimler kullanılamaz!

3. Forumda yazılacak konular ilgili oldukları bölümlere yazılmalıdır. Ait olmadığı kategoride bulunan başlıklar yöneticiler tarafından ilgili bölüme taşınır.

4. Şahıs ve/veya kurumlara nakit yardımı talep etmek , Uygunsuz, tahrik edici, yalan ve/veya iftira içeren mesaj ve bilgileri göndermek , Ticari, reklam ya da promosyon materyalleri göndermek, kişinin haberleşme ve bilgi alma özgürlüğünü kullanmasını engelleyecek tarzda mesaj göndermek yasaktır.

5. Her türlü sosyal network 'iletişim adresi' (msn, facebook, netlog vs. gibi) PAYLAŞIMI YASAKTIR! Kuralı çiğneyen üyeler belirli bir süre veya süresiz uzaklaştırılır.

6. Forumda şahsi özel başlık (x Bu mesajı oku vb.) açmak yasaktır. Bu tür yazılar derhal silinir. Katılımcıların özel mesajları kullanmaları önemle rica olunur.

7. Foruma üye olurken (xxxx25,vvvvv35 …vb) gibi nikler ve ahlaka aykırı kullanıcı adlarıyla üye olmak yasaktır. Farklı niklerle çoğaltılmış üyelikler yapan paylaşımcılarımızın ilk üye olduğu nik harici nikleri tespit edildiği an paylaşımı ne olursa olsun silinecektir.

8. Kuralları okumamak, uymamak için bahane sayılamaz. Burada bulunan her üye bu kuralları okumuş ve kabul etmiş sayılır.

9. Site T.C yasalarına Uluslararası içtihatlara aykırı belli bir ideolojiye ait propaganda, genel ahlaka aykırı küfürlü yazılar kesinlikle yasak olup, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep ayırımı yapacak biçimde üyeleri kışkırtıcı konular açması yasaktır.

10. Sitedeki hiçbir hatadan veya içerik hatasından yönetim hiç bir şekilde mesuliyet kabul etmez bir hata görürseniz yönetici ile irtibata geçin ve bildirin.

11. Yazdığınız yazının yanlış veya eksik olduğunu fark ettiğinizde, yazıyı yöneticilerimize mesaj atarak düzenleyebilirsiniz
(yani yöneticimize konunun yada mesajın linkini göndererek ve değiştirmek istediğiniz metni göndererek düzenleyebilirsiniz
tekrar yazmanıza gerek yok! Konuya en son cevap verdiğiniz halde, "bir de şunu eklemek istiyorum diye yeni bir cevap yollamayın !

12. Yöneticiler haricinde hiçbir üye bir diğerine uyarı yapamaz. Bir üyeyle ilgili şikayetiniz var ise yöneticilere bildirin.

13. Site kuralları değiştirilebilir ya da yeni kurallar eklenebilir. Eklenen veya yenilenen her kural geriye dönük işleyebilir.

14. Yöneticilerden önce kurallara aykırı bir mesajla karşılaştığınızda iletişim bölümünden site Yönetimine yazabilirsiniz.

15. Menfi, ahlak dışı, toplum değerlerine aykırı, İslam ve yüce kaidelerine ters avatar, Logo, İsim, Nick name, Slogan, imza Yasaktır. ve her türlü kişisel özel resim kullanmakta(vesikalık fotoğraf) yasaktır

16. Site katılımcıları yeni bir konu başlığı açmadan önce o konunun sitede mevcut olup olmadığını "arama" yaparak kontrol etmelidir. Aynı isimli veya aynı tartışmaları içeren konular açılamaz. Açıldığında yönetim tarafından silinir. Şiir bölümü ve ilahi, şarkı türkü sözleri hariç olmak üzere tek bir konu altında mesaj sayısını arttırmak amaçlı art arda mesaj atmak yasaktır! Eğer unuttuğunuz ve mesajınıza eklemek istediğiniz bir şey var ise, bunu ilk mesajınızı değiştirerek ilave edebilirsiniz.

17. Forumda açılan konularda üyeler aktardıkları paylaşımları (yazılar) ; kesinlikle kullandıkları kaynakları belirtilmek suretiyle forma eklemek mecburiyetindedir. Kendi yazılarını ismen, kaynağı belli olmayan , başka bir siteden veya bir yerden alınan yazılar yazı altına ALINTI ibaresini düşmek suretiyle paylaşımda bulunulmalıdır.

18. Forumda reklam ve her ne ad adına olursa olsun yardım toplamak yasak olup herhangi bir kampanya ve talepleri olan kullanıcılar yönetim onayı almadan böyle bir başlık açamaz. Yöneticilerle irtibata geçmeleri önemle rica olunur.

19. Forumda bütün bölümlerin yedekleri alınmakta olup Kişilerin IP'ler kayıt edilmektedir. Bu nedenle forumda bütün üyelerimiz hukuki mevzuata uygun hareket etmek zorundadırlar. Yazılardan islamiforum.info Yönetimi sorumlu değildir.

20. Forumda gerçekliği ispatlanmamış kişi, kuruluş, parti veya herhangi bir makamda yetkili kişiler aleyhinde beyanda bulunmak kesinlikle yasaktır.

21. Forumda bölümler ve konular itibariyle yöneticiler paylaşımlarınızı mümkün olduğu kadar kontrol etseler dahi yazılardaki her harf,kelimeden katılımcı sorumludur. Katılımcının Hukuk dışı yalan beyan, iftira, küçük düşürücü sözler, ispatsız karalama, makamlara saygısızlık, küfür vb. gibi yazılarından dolayı yönetim sorumluluk kabul etmez.

22. Forumda başka bir sitedeki bir yarışma vb. hakkında duyurusu yapmadan önce yönetimden izin alınmalıdır aksi takdirde silinir konu ve mesajlar.

23. BU forumun Forum’un amacı; Müslümanlar arasındaki “ortak noktaları'' konuşmak, paylaşmaktır. Buna muhalif olan konu ve mesajların (farklı meslek ve meşrepler, cemaat ayrılıkları, kanaat önderleri hakkındaki kişisel veya umumi yorumlar vs.) forum geneline eklenmesi kesinlikle yasaktır. Bu maddede yazılanlara riayet etmeyip, uyarılara aldırış etmeyenlerin üyelikleri askıya alınacaktır.

24. Alimler, Hoca efendiler, Tarikatlar, Cemaatler, İslam Tarihindeki Şahsiyetler ve Toplum tarafından değer verilmiş Saygın ve Kariyer sahibi, Siyasi Parti, Oda, Dernek, Kurum, Kuruluş VE Başkanlarını Küçük düşürücü, aşağılayıcı, karalayıcı, Hakaret türünden Paylaşımlara izin verilmez.

25. İslami forum ve Yöneticilerini sorgulamak, yanıltmak yasaktır. Ayrıca hakaret ve alay etmek gibi Konu ve Mesajlar kabul edilemez. Yöneticiler ve Forumla ilgili Fikir ve sorunlarınız için bize mail atabilirsiniz. Cevap verme Hakkı saklıdır. Ayrıca Forum içinde aşamadığınız sorunlarınız, Üyelerimizle ilgili rahatsız edici mesajlarınız için Yöneticilerimizle Özel Mesajla [PM] iletişim kurabilirsiniz.

26. 16 Ekim 2009 tarihli "Yönetimden Anketler" uygulaması sonrası Oylanan ve Üyelerimiz tarafından belirlenen karar nihayetinde "Şia içerikli paylaşımların" sitemizde yer alması Yasaklanmıştır.
Sitemizde 4 hak mezhep harici tüm paylaşımlar silinecek ve ısrarcı üyeler Süresiz ceza alacaklardır.

27. Forumumuzda veda-ayrılık konuları açmak yasaktır. Bu gibi durumlar sitemizde hoş olmayan huzuru bozan durumlardır. Veda-ayrılık konuları açan üyelerimizin konuları silinir.

28. Kullanıcı dilediği zaman kendine ait bazı bilgileri düzenleyebilir. Bazı bilgiler (kullanıcı adı) değiştirilemez. Bunun yanında, İslamiforum.info'da üyelik sildirme talebinde bulunulamaz. Forumun gidişatını soruna uğratacak bu silinme talepleri nedeniyle forumda büyük aksaklıklar yaşanmaktadır
nokta.gif
.
Siteye ve üyeliğinize bir daha giriş yapmamanız yeterlidir.

29. Doğruluğundan şüphe edilmese bile olumsuz, moral bozan, toplumu olumsuz yönden etkileyebilecek, ahlak dışı, toplum değerlerine aykırı, İslam ve yüce kaidelerine ters haberlerin eklenmesi, duyurulması kesinlikle yasaktır.

30. Her üye için günlük konu açma sınırı 5 (beş) olarak belirlenmiştir.
Günlük konu açma sınırını geçenlerin konuları silinecektir.

31. Avatarlarda, imza resimlerinde, profil resimlerinde; umuma aykırı şekilde açık, kadın veya erkek resmi kullanmak yasaktır. Uyarı sonrası kaldırmayanlar için gerekli cezaları uygulanacaktır.

Forumda üyelerimiz yukarıdaki bütün maddedeki kurallara uymayı kabul eder.

YÖNETİM

Sitemiz Kardeşliğin sevginin ve mutluluğun paylaşıldığı İslami paylaşım sitesi olup ismine yakışır bir şekilde kurallara uyulmasını üyelerimizden rica ederiz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...