Знакомьтесь сообщений

Изучите увлекательный контент и разнообразные точки зрения на нашей странице «Обнаружение». Находите свежие идеи и участвуйте в содержательных беседах

İbrahim b. Mûsâ er-Râzî, îsâ vasıtasıyle İbn Câbir'den (önceki 1212.) hadisin mânâsını (rivayet etmiştir). Ebû Davud dediki: Bu hadisi bir de Abdullah b. el-A'la Nafi'den rivayet etmiştir. (Nafi) demiştir ki; "şafak kaybolmak üzere iken (devesinden) indi ve ikisini (akşamla yatsıyı) birleştirerek kıldı Kaynak: Sünen Ebu Davud

Nebi (s.a.v.)'in eşi Âişe (r.anhâ)'den; demiştir ki: Resûlullah (s.a.v.) kuşluk namazını kılmazdı. Onu ben (hâlâ) kılıyorum. Resûlullah (s.a.v.) halk amel eder de üzerlerine farz olur korkusuyla yapmak istediği bir kısım (hayırlı) işi bırakırdı Kaynak: Sünen Ebu Davud

21 ш - Youtube


Tevbe Edip Sürekli Tevbesini Bozanların Yapması Gerekenler Nedir? #hadis #dua #kuran

En'am Suresi 43. Ayet: "Hic olmazsa kendilerine baskınımız geldigi zaman olsun, yalvarmalı degiller miydi? Fakat kalbleri katılastı ve seytan yaptıklarını kendilerine guzel gosterdi"

Ali İmran Suresi 45. Ayet: "Melekler soyle demisti: "Ey Meryem! Allah sana kendisinden bir kelimeyi mujdeliyor ki, adı Meryem oglu Isa Mesih'dir; dunyada da ahirette de itibarlı, aynı zamanda Allah'a cok yakınlardandır"

**Secde ve teslimiyet**

Secde, insanın Allah’a olan tam teslimiyetini ifade eder. “Secde et ve Rabbine yaklaş.” (Alak, 96/19) ayeti, secdenin kul ile Allah arasındaki bağı güçlendirdiğini belirtir. Mevlana, "Secde, varlığın yokluğa dönüşüdür," demiştir.

**Fıkıh ve ibadetlerin bireysel gelişime etkisi**

İmam Gazali, “İbadet, bireyin ruhunu terbiye eden en etkili araçtır,” demiştir.

**Namazın kazandırdığı değerler**

Namaz, disiplin, temizlik ve maneviyat gibi birçok değeri kazandırır. “Ey örtüsüne bürünen! Kalk ve Rabbin için namaz kıl.” (Müzzemmil, 73/1-2) ayeti, ibadetin insana kazandırdığı erdemleri açıklar. İmam Malik, "Namaz, ahlakın güzelleşmesinin anahtarıdır," demiştir.

Enbiya Suresi 125. Ayet: "(O zaman Kur'andan yuz ceviren kimse) "Rabbim! beni nicin kor olarak hasrettin, oysa ben goren bir kimseydim" der"

**Fıkıhta adalet ilkesi**

Hz. Ömer (r.a.), “Adalet, İslam fıkhının temelidir,” derdi. Kur’an’da, “Adaletle hükmedin,” (Nisa, 4/58) buyrulmuştur.