Scoprire messaggi

Esplora contenuti accattivanti e prospettive diverse nella nostra pagina Scopri. Scopri nuove idee e partecipa a conversazioni significative

**Alım-satımda rıza ilkesi**

Peygamberimiz (s.a.v.), “Alım-satımda karşılıklı rıza, bereket getirir,” buyurmuştur. (Buhari, Buyu, 1)

**Teheccüd namazının fazileti**

Gece kılınan teheccüd namazı, Allah’a yakınlaşma vesilesidir. Kur'an-ı Kerim’de, “Gecenin bir kısmında kalk ve namaz kıl,” (İsra, 17/79) buyrulmuş ve bu ibadet övülmüştür. Hasan el-Basri, “Teheccüd, müminin kalbini diriltir,” demiştir.

**Mevlana Celaleddin Rumi**

“Herkes bir şey olmaya çalışır; sen hiçbir şey olmaya çalış. İnsan ‘hiç’ olduğu zaman Rabbiyle dolar.”

Abdullah b. Ebî Müleyke'den rivayet edildiğine göre Âişe (r.anhâ), Resûlullah (s.a.v.)'a bazı fakirlerden söz etti. Ebû Dâvûd dedi ki: Veya Abdullah b. Ebî Müleyke'den başkalarının rivayetine göre "bazı sadakalardan söz etti" Resûllah (s.a.v.) ona: "Ver, sayma, yoksa sana da sayıyla verilir" buyurdu Kaynak: Sünen Ebu Davud

**Ticarette dürüstlük**

Kur’an’da, “Ölçüyü ve tartıyı adaletle yapın,” (Enam, 6/152) buyrulmuş, Hz. Ömer (r.a.), “Ticarette dürüstlük, müminin nişanıdır,” demiştir.

**Namazda kıyam ve rüku**

Namazda kıyam, Allah’ın huzurunda duruşu; rüku ise O’na boyun eğişi ifade eder. Kur'an-ı Kerim’de, “Rüku edin, secde edin ve Rabbinize ibadet edin,” (Hac, 22/77) buyrulmuştur.

**İbrahim Bin Ethem**

“Dünyayı isteyen, ahiretten nasibini kaybeder. Ahireti isteyen, dünya nimetlerini de kazanır.”

29 w - Youtube


EZANI BİLMEYENLER, KELİME-İ ŞEHADET DERSİ VERİYOR #ayet

Bakara Suresi 118. Ayet: "Bilgiden nasibi olmayanlar da "Allah bizimle konussa ya, yahut bize de bir mucize gelse ya!" dediler. Bunlardan oncekiler de tıpkı boyle, bunların dedikleri gibi demislerdi. Onların kalbleri birbirlerine benzedi. Gercekten de yakine ermek (hakikati bilmek) isteyen bir kavim icin biz mucizeleri cok acık secik gosterdik"

**Helal kazancın önemi**

Peygamberimiz (s.a.v.), “Helal kazanç ibadettir,” buyurmuş ve dürüst ticaretin faziletini vurgulamıştır. (Tirmizi, Buyu, 4)